2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Vietoje vaistų

Jei skauda galvą
  • Jeigu pradėjo skaudėti galvą, išgerkite arbatos su citrinos griežinėliu arba spanguolėmis.
  • Galvos skausmus veiksmingai malšina pienas su mėtomis: stiklinėje karšto pieno 5 minutes pamirkykite keletą mėtų lapų, paskui nukoškite ir išgerkite. Galvos skausmus malšina ir paprasta mėtų arbata.
  • Galvos skausmai dažniausiai nurimsta suvalgius rūgščių pieno produktų, žuvų, vištienos, riešutų, baravykų.
  • Nervinio streso sukeltus galvos skausmus malšina žiediniai kopūstai.
  • Jei galvos skausmus sukelia padidėjęs kraujospūdis, suvalgykite agurkų ir ant akių uždėkite agurkų griežinėlių kompresą.
  • Jei dažnai skauda galvą, jaučiatės pervargę ar nusilpo širdies raumuo, 2-3 kartus per dieną valgykite riešutų, geriausia graikinių, razinų ir sūrio. Riešutų patariama suvalgyti iš karto po 30 g, razinų ir sūrio - po 20 g.
Sutrikus nervams
  • Pomidorai pagerina centrinės nervų sistemos veiklą, žvalina, o besiskundžiantiesiems nemiga padeda užmigti. Be to, valgant pomidorų organizmas aprūpinamas būtinais vitaminais ir mineralinėmis druskomis.
  • Cukinijos stiprina centrinę nervų sistemą ir galvos smegenų kraujagysles, apsaugo žmogaus organizmą nuo žalingo streso poveikio.
  • Jei sutriko centrinė nervų sistema, be reikalo nervinatės - valgykite daugiau riešutų, mėsos, žuvų ir grybų.
  • Sudirgus centrinei nervų sistemai ar kankinant nemigai, prieš miegą išgerkite pusę stiklinės moliūgų nuoviro su medumi. Nemigą galite įveikti ir paprasčiau - prieš miegą išgerkite stiklinę moliūgų sulčių. Moliūgai ramina nėščiųjų sudirgusią centrinę nervų sistemą ir slopina pykinimą.
  • Nervingiems ir pernelyg jautriems žmonėms ypač sveika valgyti grikių ir žirnių košės.
  • Sergantiesiems depresija patariama valgyti pieno produktų, salierų, bulvių, brokolių, gerti žaliosios arba mėtų arbatos.
Peršalus
  • Peršalimo ir gripo epidemijų metu valgykite citrininio sviesto: citriną 5 minutes palaikykite karštame vandenyje, paskui sumalkite kartu su žieve, sumaišykite su 100 g minkšto sviesto ir 2 šaukštais medaus. Citrininį sviestą laikykite šaldytuve.
  • Jei dažnai sergate peršalimo ligomis, kuo daugiau valgykite česnakų. Jei norite panaikinti nemalonų kvapą, išgerkite stiklinę pomidorų sulčių arba pa-kramtykite petražolių.
  • Jei peršalote, valgykite citrusinių vaisių, kopūstų, bulvių, petražolių ir gerkite šaltalankių sulčių. Rūgščių vaisių sulčių peršalus gerti nepatariama.
  • Susirgus gerklės uždegimu, lygiomis dalimis sumaišykite tarkuotų svogūnų, obuolių ir medaus. Valgykite 2-3 kartus per dieną po 2-3 šaukštelius.
Pablogėjus regėjimui
  • Valgykite daugiau morkų, mėlynių, mėlynųjų vynuogių, vyšnių ir juodųjų serbentų arba gerkite jų sulčių. Bulves valgykite geltonos rūšies, nes jose yra daugiau provitamino A. Šių bulvių patariama valgyti ir dirbantiems įtemptą protinį darbą žmonėms.
  • Jei nusilpęs regėjimas, sveika valgyti sorų kruopų košes. Sorų kruopų nuoviru patariama plauti akis.
Kraujui pagerinti
  • Sergantiesiems anemija patariama ryte prieš pusryčius suvalgyti po 100 g tarkuotų morkų su grietine arba aliejumi.
  • Kraują stiprina raudonųjų burokėlių sultys su medumi. Gerkite šių sulčių po pusę stiklinės su šaukšteliu medaus 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
  • Sergantiesiems mažakraujyste sveika valgyti persimonų.
Padaugėjus cholesterolio
  • Patariama valgyti daugiau baklažanų, nes juose yra daug kalio druskų. Baklažanai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, valo kraujagyslių sieneles, apsaugo nuo aterosklerozės, gerina širdies raumens veiklą, mažina galūnių patinimus.
  • Jei norite būti žvalūs bent keletą valandų ir sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, suvalgykite avižinės košės.
  • Jei vietoj sviesto vartosite alyvuogių aliejų ir valgysite riebių žuvų, kraujagyslių apnašos po truputį pradės tirpti.
  • Cholesterolio perteklių kraujyje mažina vynuogių sultys.
  • Lygiomis dalimis sumaišykite svogūnų sulčių ir medaus. Pakilus kraujospūdžiui ir sergant ateroskleroze patariama vartoti šio mišinio po šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį. Mišinį laikykite šaldytuve.
Sutrikus žarnyno veiklai
  • Jei dažnai užkietėja viduriai, 20 minučių prieš valgį išgerkite po ketvirtadalį stiklinės persikų sulčių.
  • Jei norite apsisaugoti nuo vidurių užkietėjimo, vakare prieš miegą suvalgykite keletą datulių arba džiovintų abrikosų.
  • Užkietėjus viduriams valgykite daugiau šviežių vaisių ir daržovių, rupiai maltų grūdų produktų, salotų, krienų, salierų, burokėlių, morkų, petražolių, svogūnų, česnakų, rūgščių pieno produktų ir gerkite daržovių sulčių.
  • Jei viduriuojate, valgykite avižų, ryžių ar bulvių košes, liesos mėsos, raudonos spalvos obuolių ir kriaušių.
Dantenų ligos
  • Dažna dantenų kraujavimo priežastis - vitamino C trūkumas. Jei kasdien suvalgysite po greipfrutą, visiškai aprūpinsite savo organizmą vitaminu C.
  • Sergantiesiems parodon-toze patariama valgyti jaučių širdžių, nes jose yra medžiagų, apsaugančių dantenas nuo uždegimo.
  • Vyšnių uogienė ir sirupas turi antiseptinių ypatybių, todėl jais patariama malšinti dantenų uždegimo sukeltus skausmus.
Kitos problemos
  • Paūmėjus artritui prieš pusryčius ir vakare prieš miegą išgerkite po stiklinę šilto virtų bulvių nuoviro.
  • Jei kojų raumenis dažnai traukia mėšlungis, gali būti, kad organizme trūksta magnio. Jo daug ruginėje duonoje, taip pat riešutuose, jūrų produktuose ir ankštinėse bei žaliose daržovėse.
  • Jei padidėjo apetitas ir turite antsvorio problemų, dažniau valgykite melionų, ananasų ir papajų. Be to, šiuose produktuose yra fermentų, gerinančių organizmo medžiagų apykaitą.
  • Moterims, varginamoms skausmingų menstruacijų, patariama kasdien išgerti po pusę ar vieną litrą baklažanų nuoviro: smulkiai supjaustytus baklažanus užpilkite litru vandens ir pavirkite pusvalandį ant silpnos ugnies.
  • Sumažėjus skydliaukės funkcijai padės bulvių sultys. Gerkite po pusę stiklinės 2-3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
  • Pradėjus slinkti plaukams dažniau valgykite liesos jautienos, nes joje yra daug cinko, skatinančio plaukų augimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą