2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Kai vargina stiprus kosulys


Vaistai iš virtuvės

  • Įsisenėjusį kosulį gydykite karštu pienu su krapais: užvirkite 300 ml pieno, į jį suberkite šaukštelį krapų sėklų ir pavirkite 3 minutes ant silpnos ugnies, uždenkite, palikite pusvalandį nusistovėti, paskui nukoškite. Išgerkite visą mažais gurkšneliais, geriausiai prieš miegą. Taip gydykitės keletą vakarų iš eilės. Pasak liaudies medicinos žinovų, šis nuoviras turėtų numalšinti įsisenėjusį kosulį.
  • Įsisenėjusį kosulį gydo ir toks mišinys, geriamas prieš miegą: į stiklinę šilto pieno suberkite 2 susmulkintas datules ir įmaišykite medaus.
  • Ilgalaikį kosulį gydo pienas, pavirtas su mirkytomis razinomis. Gerkite prieš miegą.
  • Gydydami įsisenėjusį kosulį mėnesį kasdien 20 minučių prieš
    valgį gerkite po pusę stiklinės morkų sulčių su arbatiniu šaukšteliu medaus.
  • Sutarkuokite juodųjų ridikų, išspauskite sultis ir sumaišykite su medumi. Litrui ridikų sulčių prireiks 400 g medaus. Gerkite po 2 šaukštus prieš valgį ir prieš miegą. Šis mišinys veiksmingai gydo įsisenėjusį kosulį.
    Paprasta ir veiksminga
  • Veiksmingi vaistai nuo kosulio - smulkiai sutarkuoti krienai, sumaišyti su trupučiu medaus. Kasdien suvalgykite po 1-3 šaukštelius tyrės.
  • Sumaišykite stiklinę šviežių morkų sulčių, stiklinę pašildyto pieno ir įdėkite šaukštelį medaus. Šilto mišinio gerkite po ketvirtadalį stiklinės 3-4 kartus per dieną. Mišinys gydo kosulį ir mažina balso užkimimą.
  • Mišinys nuo kosulio: sumaišykite pusę stiklinės šviežiai išspaustų citrinų sulčių su puse stiklinės alyvuogių aliejaus. Gerkite po šaukštelį kas valandą.

Kai vargina stiprus kosulys

  • Gydomasis mišinys: nuvalykite ir susmulkinkite pusę kilogramo svogūnų, įdėkite 50 g medaus, 400 g cukraus ir užpilkite litru vandens. Mišinį virkite 3 valandas ant silpnos ugnies, atvėsinkite, supilkite į butelius ir sandariai uždarykite. Stipriai kosintiems žmonėms patariama gerti šio mišinio po šaukštą 4-5 kartus per dieną.
  •  Stiprų kosulį galite gydyti svogūnais ir taip: smulkiai supjaustykite vidutinio dydžio svogūną, pabarstykite 2 šaukštais cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 2 valandas, paskui nuspauskite sultis. Gerkite po šaukštą 4 kartus per dieną. Jei kosulys sausas, vietoj cukraus naudokite medų. Iš nusistovėjusio mišinio sulčių nespauskite - valgykite susidariusios tyrelės po šaukštą 4 kartus per dieną.
  •  Mišinys nuo stipraus kosulio: arbatinį šaukštelį nemaltų juodųjų pipirų užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies, paskui indą šiltai apriškite ir palikite valandą prisitraukti, nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
  •  Gydomasis vaistažolių mišinys: susmulkinkite ir sumaišykite lygiomis dalimis bruknių lapų, žemuogių žolės ir baltųjų alyvų žiedų. Du šaukštus vaistažolių mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, paskui indą šiltai apriškite ir palikite 5 valandas prisitraukti, nukoškite. Antpilą mažais gurkšneliais išgerkite per dieną.
  •  Įkyrų stiprų kosulį gydo putinų uogos, sutrintos su cukrumi, o dargeriau - su medumi. Galite pasidaryti ir tokio gydomojo mišinio: sumaišykite lygiomis dalimis putinų, erškėčių, gudobelių ir šermukšnių uogų. Į termosą suberkite 4 šaukštus mišinio, užpilkite pusę litro verdančio vandens ir palikite 8 valandas prisitraukti, paskui nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną prieš valgį.
  •  Ūmų kosulį veiksmingai gydo šviežios ropių sultys. Gerkite po 2 šaukštus 5-6 kartus per dieną. Gydymas maumedžiais
  •  Ilgalaikiam kosuliui gydyti: šaukštą susmulkintų jaunų maumedžių ūglių su spygliais kite litru vandens. Mišinį virkite
    3 valandas ant silpnos ugnies, atvėsinkite, supilkite į butelius ir sandariai uždarykite. Stipriai kosintiems žmonėms patariama gerti šio mišinio po šaukštą 4-5 kartus per dieną.
  •  Stiprų kosulį galite gydyti svogūnais ir taip: smulkiai supjaustykite vidutinio dydžio svogūną, pabarstykite 2 šaukštais cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 2 valandas, paskui nuspauskite sultis. Gerkite po šaukštą 4 kartus per dieną. Jei kosulys sausas, vietoj cukraus naudokite medų. Iš nusistovėjusio mišinio sulčių nespauskite - valgykite susidariusios tyrelės po šaukštą 4 kartus per dieną.
  •  Mišinys nuo stipraus kosulio: arbatinį šaukštelį nemaltų juodųjų pipirų užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies, paskui indą šiltai apriškite ir palikite valandą prisitraukti, nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
  •  Gydomasis vaistažolių mišinys: susmulkinkite ir sumaišykite lygiomis dalimis bruknių lapų, žemuogių žolės ir baltųjų alyvų žiedų. Du šaukštus vaistažolių mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, paskui indą šiltai apriškite ir palikite 5 valandas prisitraukti, nukoškite. Antpilą mažais gurkšneliais išgerkite per dieną.
  •  Įkyrų stiprų kosulį gydo putinų uogos, sutrintos su cukrumi, o dargeriau - su medumi. Galite pasidaryti ir tokio gydomojo mišinio: sumaišykite lygiomis dalimis putinų, erškėčių, gudobelių ir šermukšnių uogų. Į termosą suberkite 4 šaukštus mišinio, užpilkite pusę litro verdančio vandens ir palikite 8 valandas prisitraukti, paskui nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną prieš valgį.
  •  Ūmų kosulį veiksmingai gydo šviežios ropių sultys. Gerkite po 2 šaukštus 5-6 kartus per dieną. Gydymas maumedžiais
  •  Ilgalaikiam kosuliui gydyti: šaukštą susmulkintų jaunų maumedžių ūglių su spygliais užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandį nusistovėti, paskui nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
  •  Ilgalaikį kosulį galima gydyti ir spiritiniu maumedžių spyglių antpilu: pusantros stiklinės susmulkintų jaunų maumedžių spyglių užpilkite puse litro degtinės ir palikite savaitę nusistovėti, mišinį dažnai pakratykite. Tada antpilą nukoškite, spyglius nuspauskite, vėl suberkite į butelį ir dar kartą užpilkite degtine, palikite nusistovėti savaitę, paskui nukoškite ir sumaišykite su pirmuoju antpilu. Po 20 lašų gauto antpilo, įlašinę į pusę stiklinės virinto vandens, gerkite 2-3 kartus per dieną.

Kai kamuoja kosulys, lydimas dusulio

  • Dirvinių asiūklių šaknų nuoviras: šaukštą susmulkintų dirvinių asiūklių šaknų užpilkite stikline verdančio vandens ir pavirkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Tada indą šiltai apriškite ir palikite valandą prisitraukti, paskui nukoškite. Gerkite po ketvirtadalį stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Šis nuoviras veiksmingai gydo kosulį ir dusulį.

  • Jei kamuoja kosulys, lydimas dusulio priepuolių, pasigaminkite tokio mišinio: sumaišykite lygiomis dalimis džiovintų debesylų šaknų miltelių su medumi, palikite savaitę tamsioje vėsioje vietoje, paskui užvirkite verdančio vandens vonelėje, pavirkite pusvalandį, nukoškite ir tirščius nuspauskite. Vartokite po šaukštelį, užsigerdami šiltu vandeniu, 3-4 kartus per dieną. Mišinį laikykite šaldytuve.

  •  Ypač gerai skatina gleivių išsiskyrimą, padeda atsikosėti ir gydo dusulį dilgėlių žiedų antpilas: šaukštelį dilgėlių žiedų suberkite į termosą, užpilkite puse litro verdančio vandens, palikite pusvalandį prisitraukti, paskui nukoškite. Gerkite kelis kartus per dieną vietoj arbatos.

  •  Kosulį ir dusulį gydo putinų žievės nuoviras: šaukštą susmulkintos putinų žievės užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite 10 minučių ant silpnos ugnies, paskui indą šiltai apriškite ir palikite 2 valandas prisitraukti, nukoškite. Šilto nuoviro gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.

Sausam kosuliui gydyti

  • Susmulkinkite vidutinio dydžio česnako galvutę ir 10 vidutinio dydžio svogūnų, užpilkite pienu ir pavirkite ant silpnos ugnies, kol česnakai ir svogūnai suminkštės. Kai nuoviras šiek tiek atvės, įdėkite truputį medaus ir įpilkite mėtų sulčių arba nuoviro. Gerkite po šaukštą kas valandą. Nuoviras veiksmingai gydo ilgalaikį sausą kosulį.

  •  Kruopščiai sutrinkite po 50 g sviesto ir smulkaus cukraus. Jei sausai kosite, šio mišinio valgykite po šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.

  •  Šaukštą susmulkintų trispalvių našlaičių užpilkite stikline verdančio vandens ir pavirkite, kol liks pusė skysčio, paskui nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės ryte ir vakare 1 -1,5 valandos po valgio.

Atsikosėjimui palengvinti

  • 2 šaukštus čiobrelių žolės užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite pusvalandį prisitraukti, paskui nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Čiobrelių antpilas palengvina atsikosėjimą, malšina uždegiminius procesus ir skausmą, ramina.

  • Atsikosėti padės ir gydomieji kompresai. Ant audinio skiautės, geriausiai lininės, plonu sluoksniu užtepkite medaus ir pabarstykite druska, imbieru arba cinamonu. Tokį kompresą nakčiai dėkite ne tik ant krūtinės, bet ir ant nugaros.

  • Atsikosėsite lengviau, jei gersite bruknių sulčių su medumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą